Type and press Enter.

Eindelijk: mijn eigen boek!

Altijd gedacht dat het zou lukken, nooit gedacht dat het zo lang zou duren: eindelijk is mijn eerste boek af. Nooit bedoeld voor publicatie, maar als je er toch zo veel werk in stopt kun je het net zo goed in de wijde wereld gooien. Dus bij deze: De Zandloper!

Wie meent over enige creativiteit te beschikken, moet die ook gebruiken. En dus niet alleen lekker onderuit gezakt muziek, films en andere leuke dingen consumeren, maar zelf doén. Dat was de aanleiding om destijds te beginnen aan een eigen boek.

Semi-autobiografisch
Het onderwerp lag ook voor het oprapen. Door mijn ziekte (kanker, in 2003) lag er een schat aan ervaringen om genoteerd te worden. Dat gegeven alleen achtte ik niet spannend en interessant genoeg voor anderen. Dus werd het een semi-autobiografisch werk, met extra verhaallijnen en gebeurtenissen die niet helemaal stroken met mijn werkelijkheid. Het zal voor sommigen best herkenbaar zijn en iedereen mag er in lezen wat hij of zij wil, dat is het mooie van een boek. Maar het is niet noodzakelijkerwijs de waarheid.
Met De Zandloper is begonnen in Tilburg, maar er is ook druk aan geschreven tijdens de periodes in Ljubljana, op weg naar Georgië of waar ik maar in de gelegenheid was om iets te tikken. Anderhalf jaar geleden was de eerste versie klaar. Met enorm veel dank aan Branko Eijssen, Daphne Jongerius (en haar collega) en Koen Graat voor het tegenlezen is in het najaar van 2008 de definitieve versie tot stand gekomen. Nadat twee uitgevers zo dom waren het werk niet uit te geven, besloot ik dat zelf te doen via het web. Bij deze dus. Maar niet nadat Iztok de coverfoto doneerde.

Kopen
Daarmee komt een mooie en inspirerende, en soms zware, periode ten einde. De Zandloper is af. Laat weten wat je er van vindt. Bestellen? Dat kan. Hier!

One comment

  1. ik heb een beetje m’n twijfels of dat lulu wel werkt. Maar goed, als je boek binnen nu en twee dagen alsnog in de bus valt, heb ik niks gezegd…

Comments are closed.