Type and press Enter.

The Calling – Camino Palmero

Eigenlijk kwam Aaron Kamin op die middag in Los Angeles om zijn nieuwe vriendin op te halen voor een avondje stappen. Maar toen hij de gitaar van haar broertje zag, won het muziekvirus het van de liefde. Want dat broertje, Alex Band, bleek ook nog eens een wondermooie stem te hebben en hij wist wel om te gaan met het instrument met de zes snaren.
Het duo werd vrienden, sloot zichzelf op en schreef zo’n honderd nummers. De beste elf kwamen terecht op Camino Palmero, het debuutalbum van The Calling, zoals hun vijfmans band heet. In Amerika scoorden ze een enorme hit met Wherever You Will Go, een powerballad die bekend werd door de film Coyote Ugly en inmiddels ook door 3FM opgepikt is.
The Calling maakt van die typisch Amerikaanse, zonnige rock. Denk aan Matchbox Twenty of Semisonic. Het niveau van die laatste band heeft het gezelschap nog niet. Maar misschien krijgen ze wel meer succes dan hun concurrent, omdat hun nummers net iets commerciëler (want romantischer) klinken en de twee voormannen (vanwege hun uiterlijk) al tieneridolen zijn in hun eigen land.